Amalia mag verjaardag hele week vieren

Vorsten

06-12-2020 10:11:50

Bij de koninklijke familie staat de komende week geheel in het teken van de verjaardag van prinses Amalia. Dat zei koningin Máxima desgevraagd in een gesprek met het ANP. Haar oudste dochter wordt maandag zeventien jaar.

De festiviteiten worden bepaald en beperkt door de geldende coronaregels, zo maakte de koningin duidelijk. “Het is bekend wat mogelijk is. Per dag mogen drie mensen op bezoek komen. Daar moeten we ons aan houden.” Maar er hoeft volgens Máxima niet te worden geloot.

“We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen. Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia”, vertelde de koningin. Dat beleid heeft echter wel consequenties voor Amalia’s zusjes Alexia en Ariane. “De anderen mogen niemand meebrengen.”

“Het is wat het is”, aldus Máxima opgewekt. “Je moet roeien met de riemen die je hebt en we maken er het beste van. Het wordt zeker een happening voor de hele familie.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.