Argentijnse journalist op Aruba aangehouden

Vorsten

21-11-2013 16:56:00

ORANJESTAD – De Argentijnse journalist Camilo Martín Garcia is woensdagavond op Aruba aangehouden toen hij andermaal probeerde dicht bij koningin Máxima te komen. De voor radiostation CN23 werkende Argentijn was eerder op de dag al door koning Willem-Alexander weggeduwd toen hij bij de welkomstceremonie Máxima een microfoon onder de neus wilde duwen. Martín Garcia probeerde de koningin een paar zinnen te ontlokken voor ‘het Argentijnse publiek’. Máxima negeerde zijn geroep.

Aruba had woensdag na het incident met de koning de accreditatie van de Argentijn ingetrokken. Martín Garcia, met 223.000 volgers op Twitter, kwam op eigen gelegenheid naar het grote muziekspektakel dat Aruba het koningspaar ter gelegenheid van het kennismakingsbezoek aanbood. Daar werd hij opgemerkt en scherp in de gaten gehouden door Arubaanse beveiligers in burger. Die kwamen met harde hand in actie toen de Argentijn vanuit het publiek op Máxima afging.

Máxima en Willem-Alexander hebben de laatste jaren regelmatig aanvaringen gehad met Argentijnse media. Máxima bezocht in december voor het eerst in 5 jaar weer haar ouderlijk huis in Buenos Aires. Daar kan ze geen stap buiten de deur zetten zonder hinderlijk en agressief te worden gevolgd. Er is ook al sprake geweest van gevaarlijke situaties, waarbij cameraploegen de auto bijna van de weg reden om van dichtbij opnamen te kunnen maken van de prinsesjes.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel