Argentijnse president in paleis Amsterdam

Vorsten

2017-03-26 17:22:00

De Argentijnse president Mauricio Macri en zijn echtgenote Juliana Awada nemen zondagavond hun intrek in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, voorafgaand aan het maandag op de Dam beginnende staatsbezoek aan Nederland.

Het presidentspaar arriveerde zaterdag op Schiphol en bracht het weekeinde elders in ons land door. Het Argentijnse persbureau Telam meldde dat Macri en Awada logeerden op de Eikenhorst, maar dat werd door doorgaans goed ingelichte bronnen in Den Haag tegengesproken.

Behalve een welkomstceremonie met militair vertoon wacht Macri op de Dam ook protest van zijn politieke tegenstanders die onder de noemer ‘Macri Non Grata’ (Macri ongewenst) hebben opgeroepen tot een demonstratie.

Op sociale media lieten ze de afgelopen dagen al hun afkeer van Macri blijken. Het werd president onder meer kwalijk genomen vrijdag niet te hebben deelgenomen aan een herdenking van de militaire coup 41 jaar geleden, maar in plaats daarvan te zijn afgereisd naar Amsterdam om daar de dochter (koningin Máxima) te ontmoeten van iemand die onder de junta staatssecretaris was (Jorge Zorreguieta).


Meer Nederland