Baarn opent condoleanceregister voor prinses Christina

Vorsten

16/08/2019 5:22 pm

De gemeente Baarn heeft wegens het overlijden van prinses Christina condoleanceregisters geopend in het gemeentehuis en de Stulpkerk in Lage Vuursche, nabij kasteel Drakensteyn.

In de Stulpkerk kunnen belangstellenden zondag van 14.00 tot 16.00 uur en op maandag van 19.00 tot 20.00 uur het condoleanceregister tekenen. Het register in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens reguliere openingstijden. De gemeente zal de condoleanceregisters op een later moment overdragen aan de koninklijke familie.

De vrijdag overleden prinses Christina had een historische band met Baarn. Ze werd in 1947 geboren op Paleis Soestdijk, ging er naar school en het burgerlijk huwelijk met Jorge Guillermo in 1975 vond plaats in het gemeentehuis van Baarn, voorafgaande aan de kerkelijke inzegening van het huwelijk in de Domkerk in Utrecht. “Vanuit Baarn leven wij mee met de koninklijke familie”, zegt de gemeente.

De condoleanceregisters in Baarn staan los van de digitale initiatieven. De koninklijke familie heeft zelf een condoleanceregister geopend op gedenken.nl, dat massaal wordt ondertekend.

Gratis voor jou


Meer Nederland