Beatrix maakt rondvaart in lagune

Vorsten

21-05-2014 14:51:00

PHILIPSBURG – Prinses Beatrix heeft dinsdagmorgen (lokale tijd) een kijkje genomen bij de resterende mangrovebossen in de lagune van Simpson Bay en bij Mullet Bay Pond. Ze maakte in een rondvaartboot een tochtje over het water en kreeg daarbij tekst en uitleg over verschillende projecten om de natuur in dit deel van Sint Maarten te bewaren.

De prinses was in vrijetijdskleding en oogde ontspannen bij de vaartocht van een uur, waarbij op het water ook even de grens met Frankrijk werd overgestoken. Beatrix toont al jaren grote belangstelling voor het natuurbehoud op de Caribische eilanden en is beschermvrouw van de Dutch Caribbean Nature Alliance dat de eilanden daarbij helpt. Ook bij voorgaande bezoeken nam Beatrix een kijkje bij soortgelijke projecten.

In de plaatselijke media is veel aandacht voor het bezoek van Beatrix, die door de eilandbewoners nog steeds wordt aangeduid als koningin. De Daily Herald besteedde dinsdag twee pagina’s aan de visite. “Het is goed dat de koningin hier is, dan kan ze zien hoe het er hier aan toegaat”, aldus een man uit Sint Maarten, die van ‘The Queen’ ingrijpen verwachtte in het plaatselijk bestuur.

De prinses neemt dinsdag deel aan twee activiteiten in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk, de aanleiding voor haar reis naar Sint Maarten.

Meer Nederland