Prinses Beatrix bij doop prinses Cecilia

Vorsten

2014-04-05 07:41:00

PIACENZA – Prinses Beatrix is zaterdag in Piacenza aanwezig bij de doop van prinses Cecilia de Bourbon de Parme. De oud-vorstin wordt zaterdagmorgen verwacht op het militaire vliegveld San Damiano, waar ze wordt verwelkomd door graaf Orazio Zanardi Landi. Dat meldt de plaatselijke krant Libertà.

De komst van Beatrix krijgt royaal aandacht onder de kop ‘Kathedraal gesloten voor de koningin van Nederland’. Dat Beatrix al bijna een jaar geen staatshoofd meer is, wordt in het artikel uitgelegd, maar dat ze inmiddels weer prinses is, is nog niet tot Piacenza doorgedrongen. De kathedraal gaat om half elf dicht en blijft gesloten tot na de doopplechtigheid.

Volgens Libertà komt ook prinses Irene – grootmoeder van de dopeling – naar de plechtigheid in de ‘Duomo’ van de Noord-Italiaanse stad. De woordvoerder van de familie Bourbon-Parma maakt pas bij de doopdienst, die zal worden geleid door de bisschop van Piacenza, bekend wie de peetouders van de vorig jaar op 17 oktober geboren prinses Cecilia zijn. Het meisje is de tweede dochter van prins Carlos en prinses Annemarie.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt