Beatrix bij voorstelling tegen spierziekten

Vorsten

2015-09-01 06:09:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix woont donderdagavond de dansvoorstelling Free To Move bij in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. De opbrengst van de avond gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds, dat onderzoek naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten financiert.

De voorstelling is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance, een organisatie die dansen voor iedereen toegankelijk wil maken. Diverse dansgezelschappen en dansers werken belangeloos mee. Prinses Beatrix, die sinds 1957 beschermvrouwe van het fonds is, spreekt na de voorstelling met onder anderen jonge mensen met een spierziekte. Ook ontmoet ze dansers.

Koning Willem-Alexander reist donderdag af naar Enschede voor een galapremière van de Nederlandse Reisopera in het Wilminktheater. Het reizend theatergezelschap viert met de première van Puccini’s Madama Butterfly zijn zestigjarig bestaan. Vooraf is de koning aanwezig bij een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte jeugdvoorstelling die wordt gespeeld door 165 kinderen.

Donderdag heeft de koning nog een afspraak in zijn agenda staan. Hij opent in Dieren de vernieuwde fietsfabriek van Gazelle. De fietsfabrikant heeft tussen de bestaande gebouwen een grote montagehal uit de grond gestampt met een oppervlakte van meer dan 7000 vierkante meter. Daar bevinden zich onder meer montagelijnen, een geautomatiseerde lakkerij en een testbaan voor e-bikes.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig