Beatrix geniet van Bosch-expositie

Vorsten

30-05-2016 14:21:00

In het bijzijn van prinses Beatrix opende het Spaanse koningspaar maandag in Madrid de grote tentoonstelling in het Prado met werk van ‘El Bosco’, zoals Jheronimus Bosch in Spanje bekend staat.

Beatrix kwam duidelijk beslagen ten ijs, en wist koning Felipe en koningin Letizia bij de rondleiding te wijzen op details op de kunstwerken. Op vier plekken, niet voor niks de topstukken van de tentoonstelling, werd even gestopt voor fotografen. De prinses wilde echter liever verder, om te genieten van het aanbod dat vanuit de hele wereld in Madrid bijeen is gebracht.

Aanleiding voor alle aandacht is de 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch, van wie veel werk in Spanje terecht is gekomen omdat koning Filips II een groot liefhebber van de kunstenaar was. Eerder kreeg de Bossche schilder al een tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum.

Prinses Beatrix en koningin Letizia hadden maandagmiddag na de opening nóg een afspraak. Bij vertrek van het museum nam Beatrix dan ook alleen uitgebreid afscheid van koning Felipe, die haar onder meer een galante handkus gaf.


Meer Nederland