Beatrix houdt eerste toespraak sinds troonswisseling

Vorsten

20-05-2014 08:10:00

PHILIPSBURG – Prinses Beatrix heeft zich maandagavond in alle rust voorbereid op de eerste volle dag van haar bezoek aan Sint Maarten. Eerste programmaonderdeel is de opening van het Koninkrijksjeugdparlement bij de Universiteit van Sint Maarten. Beatrix houdt daar een korte toespraak, haar eerste sinds de troonswisseling.

Het Koninkrijksjeugdparlement is onderdeel van de vorig jaar reeds begonnen viering van 200 jaar Koninkrijk. Uit de vier landen van het Koninkrijk en de eilanden Bonaire, Saba en St. Eustatius zijn vijftig jongeren bijeengekomen om drie dagen lang te debatteren over zaken die hen als burgers van het koninkrijk aangaan.

Maandag hebben de jongeren, waaronder scholieren en studenten, gebruikt om met elkaar kennis te maken en Sint Maarten te bekijken. Dinsdag kruisen ze voor het eerst verbaal de degens, deels in aanwezigheid van prinses Beatrix die ’s avonds tijdens een receptie ook een ontmoeting heeft met de debatteams van Sint Maarten en de drie kleine eilanden. Later in de week komen de overige 3 teams aan de beurt.

Meer Nederland