Beatrix voor tentoonstelling naar Curaçao

Vorsten

2015-04-13 19:35:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix reist in mei naar Curaçao. De prinses zal daar dan de tentoonstelling Guera na Kòrsou?!; War in Curaçao 1940-1945 in het Curaçaosch Museum in Willemstad openen, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt.

De tentoonstelling, over de rol van het Caribisch eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog, is een initiatief van een aantal ouders van studenten van de International School of Curaçao. Doel is de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog op Curaçao levend te houden.

De ouders willen ook de bewustwording onder de bevolking vergroten en de kennisoverdracht tussen generaties bevorderen. Prinses Beatrix zal tijdens de opening spreken met studenten van de International School.

De tentoonstelling is samengesteld in het kader van de zeventigjarige herdenking van het einde van de oorlog. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op 30 april tot en met 1 mei ook in het Caribische deel van het koninkrijk. Het koningspaar gaat eerst naar Bonaire en reist dan door Aruba.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie