Bekendmaking Prins Claus Prijzen vindt plaats op 2 december

Vorsten

06-09-2020 09:57:07

De bekendmaking van de Prins Claus Prijzen zullen begin december plaatsvinden in een nieuw format. De organisator, het Prins Claus Fonds, laat zondag weten dat een normale ceremonie dit jaar niet kan plaatsvinden door de coronacrisis. Al sinds 1997 worden de Prins Claus Prijzen uitgereikt aan personen en organisaties die zich ingezet hebben op het gebied van cultuur en ontwikkeling.

Dit jaar zal de uitreiking van de prijzen in een nieuw jasje worden gestoken tijdens een online ceremonie. Prins Constantijn, erevoorzitter van het Prins Claus Fonds, zal in dit online programma een belangrijke rol gaan spelen. Door het programma online aan te bieden, hoopt het fonds meer bezoekers te trekken. “Door onze huldigingsceremonie dit jaar online te organiseren, hopen we veel meer mensen de gelegenheid te bieden om dit unieke eerbetoon mee te maken,” aldus Joumana El Zein Khoury, directeur van het Prins Claus Fonds.

Zondag is het de geboortedag van prins Claus, die overleed in 2002. Het Prins Claus Fonds was het regeringscadeau voor zijn 70ste verjaardag.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft