BOOS hoorde van bronnen bij Defensie over voortrekken Oranjes

Vorsten

01/06/2022 11:42 pm

De nieuwe aflevering van de onlineserie BOOS gaat over hoe leden van het koningshuis zouden worden voorgetrokken bij Defensie. Volgens presentator Tim Hofman klopten mensen “uit verscheidene hoeken” van de krijgsmacht aan met dergelijke verhalen en besloten ze onderzoek te doen. Zo vertelde hij woensdagavond in BEAU.

In de uitzending, die donderdagmiddag te zien is op YouTube, gaat het over hoe voor Pieter van Vollenhoven, zijn zoon Pieter Christiaan en zijn neef Lucas de regels zouden zijn gebogen. Zo werd laatstgenoemde naar verluidt zonder vooropleiding benoemd tot officier.

Van Vollenhoven zou zijn rang van commodore titulair van de luchtmacht ook zonder moeite hebben gekregen. “Die kreeg hij omdat hij een warme persoonlijkheid heeft, omdat hij vaak advies gaf – al dan niet ongevraagd – en omdat hij als hij aan de eettafel zat bij zijn zoons dezelfde rang had en daar moesten we maar vanaf”, vertelde een bron volgens Hofman.

De presentator vindt het gek dat de koninklijke familie zo’n hoge rang krijgt terwijl er niet bijvoorbeeld diensttijd tegenover staat. Als voorbeeld noemt hij de Britse prins Harry die wel naar Afghanistan is uitgezonden. “Nu zit je te kijken naar mensen die voorgetrokken worden, niet teruggefloten worden en die extra salaris krijgen.” En dat terwijl mensen zich normaal “helemaal de ziekte werken” om verder te komen, aldus Hofman.

Gratis voor jou


Meer Nederland