Caraïben-reis heeft geen invloed op toelage Amalia

Vorsten

01-09-2022 19:42:04

De reis die prinses Amalia in januari met haar ouders gaat maken naar het Caraïbisch gebied, heeft geen invloed op de uitkering waar zij van heeft afgezien. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag weten.

“De Prinses van Oranje heeft eerder aangegeven de uitkering die ze zou krijgen vanaf haar achttiende terug te storten, dat verandert niet door deze reis”, aldus een woordvoerder.

Amalia gaf eerder aan dat zij geen uitkering wilde na haar 18e verjaardag. “Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zo moeilijk hebben”, schreef ze destijds in een brief aan toentertijd demissionair premier Mark Rutte.

De prinses beloofde het inkomen waar zij wel recht op had tot aan het eind van haar studie terug te storten. Dit plan is dus niet gewijzigd nu zij met koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar het Caribisch gebied reist. Amalia gaat kennismaken met de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de eilanden die Caribisch Nederland vormen: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Meer Nederland