Dafne krijgt medaille uit handen van koning

Vorsten

19-08-2016 05:13:00

Koning Willem-Alexander heeft donderdagavond (lokale tijd) in het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro de zilveren medaille aan Dafne Schippers uitgereikt. De atlete behaalde een dag eerder de tweede plaats op de 200 meter sprint voor vrouwen op de Olympische Spelen.

Na afloop van de uitreikingsceremonie had de koning nog wat bemoedigende woorden voor Schippers, die in eerste instantie niet blij was met zilver. ”Ik kan absoluut niet blij zijn met zilver. Ik kan hier niet van genieten. Het is balen, ik kwam hier voor goud”, zei ze kort na de race.

Omdat Schippers een medaille op zak heeft, ziet ze koning Willem-Alexander volgende week weer. Alle Nederlandse sporters die eremetaal in de wacht hebben gesleept in Rio worden woensdag ontvangen op Paleis Noordeinde.

Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane moedigen de laatste dagen geregeld Nederlandse olympiërs aan. Zo zag het koninklijk gezin onder anderen windsurfer Dorian van Rijsselberghe en turnster Sanne Wevers goud winnen en Schippers naar zilver rennen.

Meer Nederland