Nog een paar dagen tot eerste Koningsdag

Vorsten

21-04-2014 07:48:00

DEN HAAG – Deze week staat voor de koninklijke familie in het teken van de eerste Koningsdag. Zaterdag gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor de officiële viering naar Amstelveen en De Rijp.

Ook prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn van plan om bij die viering aanwezig te zijn, net als prins Maurits, prinses Marilène, prins Bernhard, prinses Annette, prins Pieter-Christiaan, prinses Anita, prins Floris en prinses Aimée.

Aan Koningsdag gaan de tweede landelijke Koningsspelen vooraf, waarvoor de koning vrijdag in het Flevolandse Ens het startschot geeft. Diezelfde dag reikt prins Constantijn de prijs voor de World Press Photo 2013 uit in het Muziekgebouw in Amsterdam. Ook prinses Laurentien is daarbij aanwezig.

Verder komt koningin Máxima woensdag in actie. Zij gaat dan naar het Erasmus MC in Rotterdam, waar personeelsleden uit de schoonmaakbranche die een versneld taaltraject hebben afgerond hun taalcertificaat in ontvangst nemen.

Meer Nederland