Máxima elegant in München

Vorsten

2016-04-13 18:18:00

Het koninklijk bezoek aan München is nog niet afgelopen maar de Münchense krant TS pakte in de avondeditie van woensdag al uit met twee volle pagina’s over de ‘Eine Máximale München-Tour’. Onder het motto ‘hartelijk welkom’, dat de ochtendeditie al groot op de voorpagina voerde, bleef geen detail van het eendaagse bezoek onbeschreven.

De kleding van koningin Máxima – elegant, maar eerder gedragen op Koningsdag 2015 aldus de krant – kwam aan bod, het menu bij de lunch met minister-president Horst Seehofer, de ‘Brotzeit’ schotel met lokale lekkernijen die het koningspaar op de Viktualienmarkt kreeg, en het ‘kippenvel’ dat een koningshuisfan kreeg bij het zien van koningin Máxima.

Het koninklijk bezoek aan BMW Welt kreeg speciale aandacht. De ontwerpers van de futuristische ‘Concept Car’ hadden duidelijk niet aan Máxima en haar XL-hoed gedacht, zo merkte de krant op, maar niettemin slaagde de koningin erin zich in en uit de auto van de toekomst te wurmen, en ook nog netjes te blijven.

In de Abendzeitung, een andere krant, werd opgemerkt dat Willem-Alexander en Máxima woensdag niet de enige koninklijke bezoekers van München waren. Ook de Zweedse prins Daniel was in de stad, maar hij had geen openbare optredens.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig