Faunabescherming: stel Het Loo open voor publiek

Vorsten

14-09-2018 11:22:00

De Faunabescherming roept koning Willem Alexander op om het Kroondomein Het Loo niet langer te sluiten tijdens het jachtseizoen. In dagblad Trouw plaatst de organisatie zaterdag een paginagrote brief waarin wordt gevraagd het natuurgebied het hele jaar door open te stellen voor het publiek.

Zaterdag gaat het Kroondomein tot 25 december dicht vanwege het jachtseizoen. Maar daadwerkelijk gejaagd wordt er niet meer. “Het bevreemdt veel burgers dat het Kroondomein desalniettemin elk jaar honderd dagen gesloten wordt voor het publiek”, schrijft de organisatie. Zaterdag voert de Faunabescherming samen met de Partij voor de Dieren actie tegen de sluiting. De koning is gevraagd aanwezig te zijn.

Het Kroondomein van 6700 hectare hoorde ooit bij Paleis Het Loo. Het is het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland. Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor volledige openstelling. Maar Minister Carola Schouten (Natuurbeheer) liet onlangs weten dat niet te kunnen uitvoeren omdat de koning daar over gaat.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord