Franse president met koningspaar naar Amsterdam en Den Haag

Vorsten

05/04/2023 3:11 pm

De Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte doen tijdens het staatsbezoek aan Nederland de steden Amsterdam en Den Haag aan. Het stel is op dinsdag 11 en woensdag 12 april op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Het presidentieel paar wordt op dinsdagochtend welkom geheten op de Dam in Amsterdam. De Marinierskapel speelt de volksliederen van beide landen, traditiegetrouw vindt aansluitend de inspectie van de erewacht plaats en er wordt een krans gelegd. Macron, zijn vrouw en het koningspaar hebben daarna een privé-lunch. De Franse president bezoekt vervolgens de Staten-Generaal in Den Haag en ontmoet daar de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, en de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp. ‘s Avonds is er een staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Op de tweede dag bezoeken Macron en zijn vrouw onder meer samen met premier Rutte de tentoonstelling van Vermeer in het Rijksmuseum, zijn er rondetafelgesprekken op de Universiteit van Amsterdam en vinden er regeringsconsultaties plaats met afvaardigingen van het Nederlandse en Franse kabinet. Buitenlandse zaken, defensie, economie, innovatie, energie, migratie en wetenschappelijk onderzoek behoren tot de thema’s die aan bod komen.

Gratis voor jou


Meer Nederland