Friso herdacht in zijn huwelijkskerk in Delft

redactievorsten

2013-11-02 15:09:30

Foto PPE/Nieboer

Foto PPE/Nieboer

Foto PPE/Nieboer

In Delft is zaterdagmiddag om 14.30 de besloten herdenkingsdienst gehouden van prins Friso. De prins die op 12 augustus overleed in Den Haag, is daar herdacht door familie, vrienden en bekenden, zoals collega’s en studiegenoten. Net als de huwelijksplechtigheid in 2004 vond het samenkomen plaats in de Oude Kerk in Delft. Friso woonde er in zijn studententijd op slechts een steenworp afstand.
Onder de kleine 900 gasten zijn kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn zus Märtha Louise, kroonprins Salman van Bahrein, prins Hassan en prinses Sarvath van Jordanië, premier Mark Rutte, U2-zanger Bono, Kofi Annan en aartsbisschop Desmond Tutu. Gravinnen Luana en Zaria liepen aan de hand van prinses Beatrix en prinses Mabel mee. Daarachter liep het koningspaar. De koninklijke familie was bijna voltallig, maar de zieke prins Bernhard en zijn vrouw Annette ontbraken. Ook prinses Annemarie ontbrak, omdat zij en dochter Cecilia nog aansterken sinds de bevalling op 17 oktober. De in Amerika woonachtige Nicolás Guillermo, zoon van prinses Christina, ontbrak eveneens.

Hoewel de herdenking achter gesloten deuren plaats vindt, heeft de koninklijke familie besloten dat er na afloop enkele beelden mogen worden uitgezonden. Om 17.00 is op Nederland 1 een programma te zien rondom prins Friso, met beelden van de bijeenkomst en gesprekken met vrienden van de prins.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?