Rustige paasdagen voor koninklijke familie

Vorsten

2014-04-20 11:09:00

DEN HAAG – De koninklijke familie heeft tijdens Pasen geen publieke optredens op de agenda staan. Over een eventuele viering in huiselijke kring heeft de Rijksvoorlichtingsdienst niets gezegd.

Vorig jaar zouden Willem-Alexander, Máxima en hun kinderen de paasdagen met het Zweedse kroonprinselijk gezin hebben doorgebracht in Spanje. Dat bericht van Spaanse media is echter nooit bevestigd, omdat de RVD vakanties als privé beschouwt en daar nooit officiële mededelingen over doet.

De eerste publieke activiteit van het Koninklijk Huis staat komende woensdag op de agenda. Koningin Máxima gaat dan naar het Erasmus MC in Rotterdam. Personeelsleden uit de schoonmaakbranche die een versneld taaltraject hebben afgerond, nemen daar hun taalcertificaat in ontvangst. Prins Constantijn reikt vrijdag de prijs voor de World Press Photo 2013 uit in het Muziekgebouw in Amsterdam. Ook prinses Laurentien is daarbij aanwezig.

Willem-Alexander geeft vrijdag in Ens het startsein voor de Koningsspelen, een landelijke sportdag voor basisscholieren. Een dag later viert de koninklijke familie de allereerste Koningsdag in Amstelveen en De Rijp.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig