Gravin Leonore is blij dat ze weer naar school mag

Vorsten

01/03/2021 9:41 am

Gravin Leonore, de 18-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, is blij dat ze vanaf maandag weer naar school kan. Dat zei haar vader maandagochtend in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Ja, ze is blij dat ze haar vrienden en vriendinnen weer kan zien”, aldus Constantijn. “Ik weet niet of ze ook zo blij is om alle leraren weer te zien, waarschijnlijk ook”, voegde hij er lachend aan toe.

De scholen in het voortgezet onderwijs en mbo gaan maandag weer gedeeltelijk open. Alle leerlingen kunnen minimaal één dag per week weer fysiek naar school.

Koning Willem-Alexander zei vorige maand ook al dat zijn dochters, prinses Alexia en prinses Ariane, school missen en dat thuisonderwijs soms lastig is. “Het gaat gelukkig heel goed, maar je merkt wel dat de motivatie weg is. Dat het steeds lastiger is om energie op te brengen”, vertelde de koning tijdens een werkbezoek aan een middelbare school in Den Haag.

“En dat ze het erg missen om gewoon weer op school te zijn en ze missen hun vriendinnetjes en vriendjes. En ja, de oudste zit dus wel ‘s middags op school want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school”, aldus de koning.

Gratis voor jou


Meer Nederland