Instagram kan echte prinses Annemarie niet onderscheiden van nep

Vorsten

08-01-2021 14:00:31

Instagram heeft moeite om de echte prinses Annemarie de Bourbon de Parme te onderscheiden van de nep-Annemarie die eind december een account aanmaakte op de sociale mediasite.

De échte Annemarie maakte zelf ook maar een account aan, om bij vrienden en familie verwarring te voorkomen, maar Instagram verwijderde die omdat ze ‘fake’ zou zijn. Annemarie liet via een woordvoerder een nieuwe poging te wagen.

Haar schoonzussen prinses Margarita en prinses Viktória, echtgenote van prins Jaime, zijn al langer actief op Instagram, waarbij Margarita het alleen gebruikt voor promotie van haar juwelenlijn.

Het valse account, waarbij de meisjesnaam van de echtgenote van prins Carlos wordt misbruikt, was vrijdag opeens weer zichtbaar – inclusief een gejatte foto die in 2019 is gemaakt van het Carlos en Annemarie bij een bezoek aan Venetië.

Inmiddels is ook een account aangemaakt voor het vorstenhuis Bourbon-Parma zelf, waarbij is gekozen voor de Italiaanse benaming: realcasadiborboneparma – koningshuis van Bourbon-Parma.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft