Jeroen Snel: verdwijnen Blauw Bloed zou doodzonde zijn

Vorsten

2021-05-25 20:47:04

Het zou “doodzonde” zijn als Blauw Bloed daadwerkelijk van de televisie verdwijnt. Dat vertelt presentator Jeroen Snel aan het ANP. Dinsdag werd bekend dat na Opgelicht?! ook de programma’s Blauw Bloed en Typisch bij de NPO van de buis verdwijnen.

Snel zegt echter nog vertrouwen te hebben in een goede afloop voor het programma, dat al bijna achttien jaar op tv is. “Dat we de zaterdagavond bij NPO 2 kwijtraken is wel vrij duidelijk, maar er zijn nu gesprekken gaande over een ander moment en op een andere zender”, vertelt Snel. “Het programma blijft dan wel Blauw Bloed, want het is te sterk om aan te sleutelen.”

Het schrappen van de programma’s volgt “in het licht van de brede programmavernieuwing”, zo liet een woordvoerder van de NPO eerder weten. “We zitten nu midden in de planning voor 2022, waarbij we werken aan het toekomstbestendig maken van onze programmering.” De EO geeft Blauw Bloed nog niet helemaal op. Volgens de omroep zijn er nog gesprekken gaande met de NPO over “hoe we royalty een plek geven”.

Volgens Snel is het bestaan van het programma enorm belangrijk. “Er kijken nog steeds heel veel mensen, vooral op grote momenten zoals het overlijden van prins Philip of de verjaardag van prinses Amalia”, vertelt de presentator. “Het thema blijft interessant en belangrijk, dus voorlopig ben ik nog enorm hoopvol.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek