Kaartverkoop bezichtiging Noordeinde van start

Kim Posthumus

29/06/2016 2:28 pm

2016-04-22 14:17:42 DEN HAAG - De Putti-kamer in Paleis Noordeinde, een van de ruimtes die deze zomer zullen worden opengesteld voor publiek. ANP BART MAAT

Donderdagochtend 30 juni om 9:00 uur gaat de kaartverkoop voor de bezichtigingen van Paleis Noordeinde en het Koninklijke Staldepartement van start. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt.

Het paleis in Den Haag gaat deze zomer vier zaterdagen open voor het publiek, het Koninklijk Staldepartement opent de poorten doordeweeks. In totaal zijn er ongeveer 20.000 tickets beschikbaar.

Vanuit de Tweede Kamer en de gemeente Den Haag wordt al jaren geijverd voor een openstelling van het koninklijk werkpaleis tijdens de zomervakantie. In 2013 zei minister-president Mark Rutte nog dat dit niet mogelijk was. Hij voerde daarvoor onder meer veiligheid, privacy en de kwetsbaarheid van het gebouw aan.

Koning Willem-Alexander heeft kort na zijn aantreden in 2013 aan de directeur van het Koninklijk Huisarchief opdracht gegeven te onderzoeken of openstelling van het paleis toch mogelijk was en welke voorzieningen daarvoor getroffen moesten worden. Uit dat onderzoek bleek dat openstelling van het paleis wel degelijk mogelijk was. Een aantal van de representatieve ruimten zoals de Balzaal en de Balkonkamer zullen toegankelijk zijn tijdens de bezichtigingen.

Via: tickets.paleis-noordeinde.nl kunt u vanaf donderdag 30 juni 9:00 uur uw kaarten bestellen.

Gratis voor jou


Meer Nederland