Kinderen centraal in agenda Máxima

Vorsten

2015-06-12 06:12:00

DEN HAAG – Kinderen staan dezer dagen centraal in de agenda van koningin Máxima. Ze opent vrijdagmiddag het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag en houdt in de ochtend in Arnhem een toespraak over het plezier dat kinderen beleven aan muziekonderwijs. Zaterdag opent ze Scoutinglandgoed Zeewolde.

De nieuwe locatie van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) is gehuisvest in het HagaZiekenhuis en biedt tevens onderdak aan een Kinder Spoedeisende Hulp, het Haga Juliana Geboortecentrum en een Ronald McDonald Huis.

In Arnhem houdt Máxima vrijdagmiddag een toespraak bij het jaarlijkse congres van de PO-Raad (Primair Onderwijs). Thema van het congres is: Hoe bereiden we onze kinderen voor op de toekomst. Máxima zal er het belang van muziekonderwijs benadrukken. Ze is sinds donderdag erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs.

In het weekend komt Máxima in actie als beschermvrouwe van Scouting Nederland. In Flevoland opent ze het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde, alvorens ze zaterdag naar Stockholm afreist om het huwelijk van prins Carl Philip van Zweden en Sofia Hellqvist bij te wonen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek