Koning bezoekt operationeel hoofdkwartier marechaussee

Vorsten

2020-10-07 17:27:51

Willem-Alexander is woensdagmiddag langsgegaan bij het Landelijk Tactisch Commando van de Koninklijke Marechaussee in Huis ter Heide. De koning leerde tijdens het bezoek aan het operationele hoofdkwartier over de centrale aansturing van de operaties en sprak over de inzet van de marechaussee tijdens de uitbraak van het coronavirus.

View this post on Instagram

Het Landelijk Tactisch Commando is het operationele hoofdkwartier van de Koninklijke Marechaussee. Het commando verzamelt en analyseert informatie die belangrijk is voor de uitvoering van marechausseetaken en om goed te kunnen inspelen op de toenemende dreiging van (grensoverschrijdende) criminaliteit, terrorisme en illegale migratie. Koning Willem-Alexander bezoekt vandaag het commando. Er is aandacht voor zogenoemd Informatie Gestuurd Optreden en de centrale aansturing van de operaties vanuit het operatiecentrum. Ook komt de inzet van de marechaussee tijdens de uitbraak van het coronavirus  aan bod. #defensie #marechaussee #HuisTerHeide #werkbezoek #coronavirus 📸@minvandefensie

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Aan de hand van een actuele casus, de recente verhuizing van De Nederlandsche Bank onder leiding van de marechaussee, kreeg Willem-Alexander uitleg over het plannings- en sturingsproces. De koning kreeg daarnaast door middel van virtual reality een demonstratie van de werking van het operatiecentrum.

Vervolgens kreeg Willem-Alexander in de meldkamer te zien hoe de marechaussee handelt wanneer reguliere processen dreigen te worden verstoord. Afsluitend ging de koning in gesprek met medewerkers over hun ervaringen en werkzaamheden.


Meer Nederland