Koning en koningin bij ‘China in Nederland’

Vorsten

2015-09-07 09:24:00

LEIDEN – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bereiden hun staatsbezoek aan China voor in Leiden. Het koningspaar woont op donderdag 1 oktober de bijeenkomst China in Nederland bij op de Universiteit Leiden. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend. Eind oktober reizen Willem-Alexander en Máxima af naar China.

In Leiden ontmoeten de koning en koningin vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, wetenschap, cultuur en media die actief betrokken zijn bij de samenwerking tussen Nederland en China. China is voor Nederland een belangrijke partner. De relatie beperkt zich niet alleen tot handel en investeringen, Nederland fungeert voor de Chinese Volksrepubliek in meerdere opzichten als de toegangspoort tot Europa. De afgelopen jaren zijn steeds meer Chinezen naar Nederland gekomen.

De Universiteit Leiden is de enige universiteit in Nederland waar de Chinese taal en cultuur kan worden bestudeerd in de opleiding Chinastudies. In Leiden wordt onder meer onderzoek gedaan naar de hedendaagse Chinese samenleving, het klassieke en moderne Chinees en naar de geschiedenis van het land.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig