Koning en koningin naar Zwols festival

Vorsten

19/03/2015 10:09 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn 25 april bij het festival Lang leve de club in Zwolle. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend.

Het festival wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Met Lang leve de club wordt het recht op vrijheid van vereniging en vergadering gevierd. De dag is dan ook bedoeld voor alle vrijwilligers van Nederland die zich inzetten voor hun vereniging, stichting of club.

Willem-Alexander en Máxima wonen in het Zwolse Provinciehuis van Overijssel het symposium ‘De toekomst van de club’ bij. Een van de onderwerpen is het vinden en binden van nieuwe vrijwilligers en bestuursleden. Na het symposium zullen de koning en koningin een wandeling maken over het festivalterrein in het Wezenlandenpark.

De viering van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk duurt nog tot en met 26 september 2015. Tijdens de viering wordt stilgestaan bij het gezamenlijke verleden, heden en toekomst. Lang leve de club is het vijfde nationale evenement van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.

Gratis voor jou


Meer Nederland