Koning kijkt ‘altijd’ naar Lucky TV

Vorsten

2015-12-04 20:52:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander kijkt ‘altijd’ naar Lucky TV. Dat antwoordde hij vrijdagmiddag bij aankomst bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam op een vraag van camerajournalist Frank Buis. Die vroeg hem toen de koning uit de auto stapte of hij wel eens naar het satirische onderdeel van de De Wereld Draait Door keek.

Koning ‘Willy’ wordt bij Lucky TV regelmatig op de hak genomen, waarbij hij in een voice over plat Haags commentaar geeft op zijn eigen activiteiten. Ook koningin Máxima figureert regelmatig in het programma, meestal hinnikend van het lachen. Uit de wandelgangen was al duidelijk geworden dat op de Eikenhorst het programma werd bekeken, waarbij de koning het niet leuk vond wanneer zijn dochters er ook in voorkwamen.

Prinses Beatrix moest een jaar geleden op Sint Maarten bekennen dat ze Lucky TV niet kende toen een Leidse student haar vroeg wat ze ervan vond. De prinses wilde weten wat het was en of het dan leuk was. De deelnemers aan het gesprek, leden van het Koninkrijks Jeugdparlement, vonden van wel. Het maakte het koningspaar populair, ook onder jongeren.

Willem-Alexander en Máxima waren vrijdagmiddag samen met prinses Beatrix in het paleis in Amsterdam voor een paleissymposium over energie.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek