Koning naar jarig Internationaal Gerechtshof

Vorsten

2016-04-20 06:44:00

Willem-Alexander staat woensdag stil bij het zeventigjarig bestaan van het Internationaal Gerechtshof. De koning woont in het Vredespaleis in Den Haag een speciale zitting ter gelegenheid van het jubileum bij.

Ook onder anderen Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, en minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders wonen de plechtige zitting bij. Willem-Alexander dineerde dinsdag al met Ban Ki-moon. De koning en koningin ontvingen de VN-topman en diens vrouw Yoo Soon-teak op Paleis Noordeinde.

Woensdagmiddag opent Willem-Alexander het nieuwe gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden. De nieuwbouw aan het Korte Voorhout vervangt drie oude locaties aan de Kazernestraat en het Lange Voorhout.

Ook koningin Máxima en prinses Beatrix zijn woensdag op pad. Máxima opent in Amsterdam een symposium van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) over financiële educatie. De koningin verzorgt de openingstoespraak. Prinses Beatrix reist af naar Tholen. In Oud-Vossemeer opent ze het Roosevelt Informatiecentrum.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig