Drukke week voor de Oranjes

Vorsten

2014-11-14 09:47:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander maakt dinsdag zijn opwachting bij de uitreiking van de tiende Internationale Kindervredesprijs in de Ridderzaal in Den Haag. De prijs van KidsRights wordt elk jaar uitgereikt aan een kind dat zich op een bijzondere manier inzet voor de rechten van leeftijdsgenoten.

De volgende dag gaat de koning naar Meppel, waar hij de opening van het Onderwijspark Ezinge zal verrichten. Op het Onderwijspark zijn scholen voor voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs gevestigd. Die instellingen tellen bij elkaar meer dan 3000 leerlingen.

Donderdag geeft koningin Máxima acte de présence bij het symposium ‘Van Traditie naar Ambitie’ van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt in Utrecht. Ook gaat de koningin naar het noorden van het land voor het jubileumcongres ’10 jaar schuldpreventie in Groningen’.

Prinses Beatrix is donderdag aanwezig bij de viering van 25 jaar kinderrechten op de Kinderrechtentop in Leiden. Het is dan precies 25 jaar geleden dat het Verdrag voor de rechten van het Kind werd aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig