Koning ontvangt Israëlische premier Netanyahu

Vorsten

2016-09-01 15:43:00

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu komt naar Nederland voor een tweedaags bezoek. De premier wordt ontvangen door koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekend.

Netanyahu is op dinsdag 6 en woensdag 7 september in Nederland. Dinsdagmiddag gaat hij langs bij koning Willem-Alexander.

Daarvoor heeft de Israëlische premier een ontmoeting met zijn Nederlandse collega. Netanyahu en Rutte spreken tijdens een werklunch over onder meer de bilaterale betrekkingen en het vredesproces in het Midden-Oosten. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken is bij de lunch aanwezig.

Het bezoek van Netanyahu aan Nederland vindt plaats in het kader van het bilaterale samenwerkingsforum met Israël. Zowel met Israël als met de Palestijnse Autoriteit zijn in 2013 samwenwerkingsfora opgezet om de betrekkingen van Nederland met beide partners te intensiveren. De Palestijnse president Abbas werd vorig najaar ontvangen voor een werklunch en een audiëntie.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?