Koning ontvangt nieuwe ambassadeurs

Vorsten

26/11/2013 11:32 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander ontvangt woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de nieuwe ambassadeurs van Japan en Lesotho. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend.

Het overhandigen van de geloofsbrieven gaat gepaard met ceremonieel vertoon. De ambassadeurs arriveren bij het paleis in galarijtuigen die worden voortgetrokken door twee paarden. Elk galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staat een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De Marinierskapel der Koninklijke met de daaraan verbonden Tamboers en Pijpers verzorgen de muziek. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw 4 ereroffels.

Gratis voor jou


Meer Nederland