Koning opent beeldententoonstelling Sonsbeek

Vorsten

03-06-2016 02:24:00

De vorige editie van de internationale beeldententoonstelling Sonsbeek in Arnhem is alweer acht jaar geleden. Vrijdag begint de editie 2016, met als thema TransAction, over de dynamiek van de stad en de wisselwerking tussen mensen onderling en met hun omgeving.

Koning Willem-Alexander verricht vrijdagmiddag de openingshandeling. Zaterdag gaat de tentoonstelling in het Arnhemse Park Sonsbeek open voor het publiek. De beelden en installaties zijn te zien tot en met 18 september.

Sonsbeek 2016 is samengesteld door het Indonesische collectief ruangrupa. Het werd in 2000 opgericht in Jakarta door een groep kunstenaars die grootstedelijke projecten over de hele wereld inrichten. Ruangrupa werd uitgekozen vanwege haar ‘spannende, creatieve en onderscheidende’ concept voor de tentoonstelling.

Met ingang van deze editie wordt de beeldententoonstelling voortaan om de vier jaar georganiseerd, zo liet de Stichting Sonsbeek eerder weten. Voorheen werd het evenement zeer onregelmatig gehouden, met tussenpozen van drie, vijf, zeven of acht jaar.

Meer Nederland