Koning opent Energy Transition Centre

Vorsten

2015-10-12 07:39:00

GRONINGEN – Koning Willem-Alexander reist dinsdagochtend af naar Groningen. Daar opent hij het Energy Transition Centre (EnTranCe). In deze proeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe werken studenten en onderzoekers nauw samen met bedrijven. Samen zoeken zij naar oplossingen om meer schone energiebronnen te gebruiken.

Na de opening van EnTranCe krijgt de koning een rondleiding. Studenten van mbo-, hbo- en wo-instellingen uit de regio laten samen met docenten en ondernemers de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame energieketen zien. Zij tonen de koning projecten waarin mobiliteit en wonen elkaar versterken, zoals zonnepanelen op water en een brandstofcelauto.

Prinses Margriet houdt dinsdag een toespraak in Amersfoort tijdens het 70-jarig jubileum van de Unie van Vrijwilligers Nederland (UVV). Margriet is beschermvrouw van de landelijke vrijwilligersvereniging.

Koningin Máxima opent dinsdag de conferentie Hands On! in het Rijksmuseum in Amsterdam. Op deze vierdaagse conferentie delen musea uit 35 landen de laatste ontwikkelingen op het gebied van kindereducatie in musea.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt