Koning opent expositie in plaats van Beatrix

Vorsten

15/05/2014 8:52 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander neemt dit jaar het stokje over van zijn moeder bij het openen van de jaarlijkse beeldenexpositie in Den Haag. Hij doet dat op dinsdag 17 juni op het Lange Voorhout, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst. De zomertentoonstelling Grandeur – Franse beeldhouwkunst van Laurens tot heden is daar tot en met eind augustus te zien.

Voorgaande jaren en ook vorig jaar toen ze al geen koningin meer was, verrichte Beatrix de opening. Zij is een groot liefhebber van beeldhouwkunst. De expositie is een initiatief van museum Beelden aan Zee en Den Haag Sculptuur. Hoewel de officiële opening de 17e is, kan het publiek al vanaf 6 juni de monumentale en spectaculaire beelden van getalenteerde Franse kunstenaars zien.

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen wijdt een retrospectief aan Henri Laurens (1885-1954). Het Centre Pompidou en musea uit Duitsland, België en Nederland stelden de beelden beschikbaar.

De beeldenexpositie, die voor de 17e keer plaatsvindt, kent ieder jaar een ander thema. Vorig jaar stond in het teken van Rusland en kwamen er ruim 200.000 bezoekers op af.

Gratis voor jou


Meer Nederland