Koning spreekt op symposium over energietransitie in Groningen

Vorsten

27-09-2021 11:31:45

Koning Willem-Alexander is op 7 oktober aanwezig bij het jaarlijkse tweedaagse symposium van Wind Meets Gas in Groningen. In de Martinikerk, waar het symposium over de energietransitie wordt gehouden, houdt hij een openingstoespraak. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend.

Tijdens het congres bespreken energie-experts en beleidsmakers uit binnen- en buitenland de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie en de rol van waterstof daarin. Na het openingswoord van de koning zijn er toespraken van onder andere directeur-generaal klimaat en energie Sandor Gaastra van het ministerie van Economische Zaken en Diederik Samsom, kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans die verantwoordelijk is voor het Europese klimaatbeleid. Daarnaast is aandacht voor het project HEAVENN en wordt uitleg gegeven over een door waterstof aangedreven vrachtwagen.

De koning neemt ook een kijkje bij een foto-expositie over de activiteiten en de werkgelegenheid die de energietransitie in de regio met zich meebrengt. Hij gaat daarna in gesprek met verschillende deelnemers van het symposium.

Het symposium is een initiatief van New Energy Coalition, waarin kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo’s samenwerken aan de versnelling van de energietransitie. Het thema van deze vijfde editie van het Wind Meets Gas-symposium is de rol van het Noordzeegebied bij de verduurzaming en het streven om klimaatneutraal te zijn tegen 2050.


Meer Nederland