Koning viert jubileum Hubrecht Instituut

Vorsten

2016-04-11 09:53:00

Koning Willem-Alexander brengt woensdagmiddag 18 mei een bezoek aan het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend. Het instituut, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), viert die week zijn honderdjarig bestaan.

Willem-Alexander opent de jubileumfestiviteiten met de onthulling van een kunstwerk dat het onderzoek van het Hubrecht Instituut symboliseert. Voordat hij dat doet, neemt de koning een kijkje in drie laboratoria, waaronder die voor het kweken van mini-organen. In de laboratoria lichten onderzoekers hun werk toe.

Het Hubrecht Instituut doet onderzoek op het gebied van ontwikkelings- en stamcelbiologie. In totaal werken er bijna driehonderd onderzoekers van dertig nationaliteiten. Het instituut is onderdeel van de KNAW en sinds 2008 verbonden aan het UMC Utrecht. Koning Willem-Alexander is beschermheer van de KNAW. In 2001 opende hij het nieuwe gebouw van het Hubrecht Instituut.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie