Auto is rijdend kantoor voor koning

Vorsten

25/04/2015 8:55 pm

ZWOLLE – Koning Willem-Alexander gebruikt zijn verlengde Audi als rijdend kantoor. De kans dat hij een geschonken usb-stick ergens in een vak in de deur van de auto kwijtraakt, is klein. De stick maakt meer kans in een usb-poort in zijn Audi te belanden.

De koning maakte dat zaterdag in Zwolle duidelijk aan NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis, die hem net een doosje met zo’n insteekgeheugen cadeau had gedaan. Bolhuis dacht Willem-Alexander te moeten instrueren over de mogelijkheid van verlies, maar hij kreeg lik op stuk.

Op de geheugenstick stonden de ideeën en voorstellen die sportclubs en verenigingen in heel Nederland hadden ingestuurd na een oproep van NOC*NSF eind vorig jaar om de beste tactiek te bedenken die een vereniging kan helpen met de financiën, ledenbehoud en -werving of met het aantrekken van voldoende vrijwilligers.

Cheque

In Zwolle was hockeyclub Houten eerder op de morgen in aanwezigheid van de koning bekroond met een cheque van 10.000 euro voor het beste idee. De club bedacht een plan waarbij werkzoekenden terecht kunnen bij de sportvereniging, waar ze tegen een gereduceerd tarief samen kunnen sporten en netwerken.

De uitreiking gebeurde tijdens een van de sessies van het symposium ‘De Club van de toekomst’, dat onderdeel was van de viering van 200 jaar Koninkrijk waarbij de vrijheid van vereniging en vergadering centraal stond.

Gratis voor jou


Meer Nederland