Koning wil snel herstel voor slachtoffers toeslagenaffaire

Vorsten

06-10-2021 17:23:33

Koning Willem-Alexander heeft zich via sociale media kort uitgelaten over het gesprek dat hij woensdagmiddag had met een aantal slachtoffers van de toeslagenaffaire. Hij vindt dat zij zo snel mogelijk moeten worden geholpen zodat ze een nieuwe start kunnen maken.

“Ouders die zijn gedupeerd in de toeslagenaffaire vertelden mij vanmiddag hun verhaal. Recht uit het hart en recht voor zijn raap. Hun doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig”, vindt de koning. “Het is van belang dat alle getroffenen met empathie worden behandeld en dat wie recht heeft op financieel herstel zo snel mogelijk wordt geholpen, zodat deze Nederlanders een nieuwe start kunnen maken.”

Het gesprek met vijf vrouwen die hun verhaal deden in de NPO-documentaire Alleen tegen de Staat vond plaats op Paleis Noordeinde. Het was voor zover bekend de eerste keer dat de koning sprak met slachtoffers van de affaire.

De vrouwen hadden na de troonrede, waarin de koning kort sprak over de toeslagenaffaire, een open brief naar de koning gestuurd. Daarin vroegen zij een gesprek met hem. De brief was dan ook de directe aanleiding voor het gesprek woensdagmiddag.


Meer Nederland