Koning Willem-Alexander bezoekt ‘proeftuin’ van Defensie

Vorsten

09-09-2020 17:23:25

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een kijkje genomen bij een HR-proeftuin (human resources) van het ministerie van Defensie in Uden. Samen met staatssecretaris Barbara Visser bezocht hij een tuin die is ingericht om nieuwe vormen van onder meer werving, selectie en loopbaanontwikkeling in de praktijk te testen.

De koning en staatssecretaris spraken met commandanten en recruiters over de HR-proeftuinen, die te vinden zijn op vier locaties. Ook hoorden de twee hoe de juiste kandidaten worden geselecteerd en hoe wordt samengewerkt met partners uit het onderwijs, met het bedrijfsleven en met andere overheden.

View this post on Instagram

⁣Koning Willem-Alexander brengt met staatssecretaris Visser van @MinvanDefensie een werkbezoek aan een HR-proeftuin van Defensie in Uden. Het werkbezoek staat in het teken van de ervaringen met regionale werving en selectie en de samenwerking met andere organisaties bij de instroom en doorstroom van medewerkers.⠀ ⠀ Op vier locaties zijn proeftuinen gestart waar nieuwe vormen van onder andere werving, selectie, aanstelling en loopbaanontwikkeling in de praktijk worden getest. Op basis van de ervaringen uit de proeftuinen wordt het nieuwe personeelssysteem ontwikkeld.⠀ ⠀ Het bezoek met staatssecretaris Visser is het twintigste bezoek in een reeks bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen. ⠀ ⠀ #beleidindepraktijk #koningwillemalexander #koning #king #werkbezoek #royalvisit #staatssecretaris #defensie #personeelszaken #HR #HRproeftuin ?Defensie

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Willem-Alexander en Visser kregen daarnaast uitleg over de toelatingskeuringen en keuringsprotocollen van medewerkers van de Defensie gezondheidsorganisatie, een van de onderdelen waar een proeftuin is gestart. Ook de andere organisatieonderdelen waar een proeftuin is ingericht vertelden over het opleiden van nieuwe medewerkers.

Vervolgens ging het tweetal met medewerkers van verschillende onderdelen van Defensie in gesprek over persoonlijke groei, ambitie en de begeleiding bij loopbaanontwikkeling.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord