Koning Willem-Alexander ontmoet sporters

Vorsten

2016-08-02 12:55:00

sporters

Koning Willem-Alexander wenst de sporters die Nederland vanaf volgende week vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor ze echt aan de bak moeten persoonlijk succes. Hij brengt zaterdag samen met minister-president Mark Rutte een bezoek aan het Olympisch dorp waar een ontmoeting op het programma staat met de Olympiërs. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag.

Willem-Alexander is van donderdag tot zaterdag in Rio. Zijn bezoek begint donderdagavond met een diner dat wordt georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Vrijdag is hij samen met Rutte aanwezig bij een receptie van interim-president Michel Temer van Brazilië. Daarna gaan de twee naar de openingsceremonie in het Maracanã Stadion.

Op zaterdag staan behalve een bezoek aan het Olympisch dorp ook verschillende wedstrijden op het programma. Bij welke sporten de koning en premier een kijkje nemen is niet bekendgemaakt. Zaterdag spelen onder meer de hockeymannen en de handbaldames hun eerste wedstrijd.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Nederland