Koningin begint eerste ronde gesprekken

Vorsten

09/02/2016 7:13 am

ISLAMABAD – Koningin Máxima is dinsdagmorgen in Islamabad begonnen aan een driedaags VN-werkbezoek aan Pakistan. Het eerste programma-onderdeel was een ontmoeting met de gouverneur van de centrale bank.

De koningin was oorspronkelijk van plan haar bezoek te beginnen in Karachi, de grootste stad van het Aziatische land. Om logistieke redenen werd vorige week besloten de miljoenenstad uit het programma te laten.

“We hadden alles klaar”, zei bankgouverneur Ashraf Mahmood Wathra bij aanvang van het gesprek. “Heel spijtig” aldus Máxima, die haar reis nu beperkt tot de Pakistaanse hoofdstad.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”nl”><p lang=”en” dir=”ltr”>We&#39;re committed to helping all women and men gain access to financial services in <a href=”https://twitter.com/hashtag/Pakistan?src=hash”>#Pakistan</a>. – <a href=”https://twitter.com/JimKim_WBG”>@JimKim_WBG</a> <a href=”https://t.co/vdyKf2KONF”>pic.twitter.com/vdyKf2KONF</a></p>&mdash; WorldBankSouthAsia (@WorldBankSAsia) <a href=”https://twitter.com/WorldBankSAsia/status/697007843690614784″>9 februari 2016</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

De besprekingen dinsdagmorgen zijn geconcentreerd in het zwaar bewaakte hotel naast het regeringscentrum en de diplomatieke wijk van Islamabad. De koningin verhuist van vergaderzaal naar ontmoetingsruimte, en komt pas aan het einde van de middag buiten wanneer ze naar de Pakistaanse premier Nawaz Sharif gaat.

Onderwerp van alle gesprekken is verbetering van de toegankelijkheid tot financiële diensten voor de Pakistaanse bevolking.

 

<blockquote class=”twitter-video” data-lang=”nl”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Queen Máxima speech in Pakistan at World bank group <a href=”https://t.co/ndGFldNA8U”>pic.twitter.com/ndGFldNA8U</a></p>&mdash; Patrick van Katwijk (@Patrickvkatwijk) <a href=”https://twitter.com/Patrickvkatwijk/status/697008998126612480″>9 februari 2016</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

 

 

Gratis voor jou


Meer Nederland