Máxima reikt Koning Willem I prijs uit

Vorsten

13-05-2014 06:41:00

AMSTERDAM – Koningin Máxima reikt dinsdagavond de Koning Willem I Prijs 2014 uit. Ze overhandigt daarnaast ook de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2014. Dit doet ze bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam.

De Koning Willem I Prijs is een ondernemingsprijs die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt, aan zowel een onderneming uit het midden- en kleinbedrijf als aan een grote onderneming met meer dan 250 werknemers. Het is voor Máxima de eerste keer dat ze de prijzen uitreikt sinds ze vorig jaar de functie van erevoorzitter overnam van haar man.

Dinsdagmiddag verschijnt Máxima eerst in theater De Spiegel in Zwolle. Daar gaat ze naar een concert met de prikkelende naam Symfonie voor Angsthazen en Durfals. Het is een voorstelling van het Nederlands Symfonieorkest in samenwerking met kinderen uit asielzoekerscentra en basisschoolleerlingen uit Overijssel.

Woensdagavond dineert koningin Máxima samen met koning Willem-Alexander en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het koningspaar organiseert daar een diner voor de leden van het Corps Diplomatique.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel