Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan Radboudumc

Vorsten

27-01-2021 11:26:15

Donderdag staat er opnieuw een digitaal werkbezoek op de agenda van koningin Máxima, ditmaal bij het Radboudumc in Nijmegen. Onderwerp van het gesprek zijn wetenschappelijke innovaties in de gezondheidszorg en preventie- en herstelprogramma’s.

De koningin spreekt onder andere over het programma ‘Zorg voor Arbeid’. Daarbij krijgen patiënten zorg die erop gericht is om hun werk goed te kunnen blijven doen, en hulp bij vragen over de gevolgen voor het inkomen tijdens en na de behandeling. Máxima wordt daarnaast geïnformeerd over het ‘Fit4Surgery-programma’, waarbij patiënten van diagnose tot operatie fysieke training en mentale ondersteuning krijgen en waarin er aandacht is voor optimale voeding. Het doel daarvan is om de conditie met 10 procent te verbeteren, waardoor er minder kans is op complicaties en het herstel van de patiënt sneller gaat. Ook wordt over een preventieprogramma gesproken dat een gezonde leefstijl stimuleert, zodat aandoeningen en ziekte kunnen worden voorkomen.

Het digitale werkbezoek brengt koningin Máxima ook bij het Medical Innovation and Technology expert Center (MITeC), waar zij zelf in 2015 drie innovatieve operatiekamers opende. Donderdag krijgt ze er uitleg over onder andere een project voor uitbehandelde oncologische patiënten met levertumoren. Door dat project leven patiënten in betere gezondheid in wat een van hen “extra gegeven tijd” noemde.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.