Koningin Máxima brengt virtueel bezoek aan Senegal

Vorsten

18-01-2021 17:23:58

Koningin Máxima brengt van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 januari namens de Verenigde Naties een virtueel bezoek aan Senegal. Tijdens die drie dagen zal zij onder andere met president Macky Sall praten over inclusieve financiering, zoals toegang tot digitale betaalmethoden, voor alle inwoners van het Afrikaanse land.

Volgens de laatste cijfers uit 2017 heeft 42 procent van de volwassenen in Senegal toegang tot financiële diensten bij een bank. Een vooruitgang ten opzichte van 2014 toen dat percentage nog op 15 stond, maar nog altijd hebben 4,85 miljoen Senegalezen geen toegang tot een bankrekening, verzekering, lening of pensioen. Vooral mensen met een laag inkomen, kleine bedrijven en mensen die in afgelegen gebieden wonen, worden hierdoor beperkt in hun economische ontwikkeling. Ook is er een genderkloof: vrouwen (38 procent) hebben minder toegang tot deze middelen dan mannen (47 procent).

In december vorig jaar sprak de koningin al met gouverneur Koné van de Centrale Bank van West-Afrikaanse Staten, waaronder Senegal valt. Tijdens haar digitale bezoek zal de koningin hem weer spreken en zal zij ook met verschillende ministers van Senegal praten.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.