Koningin Máxima heeft lof voor Pakistan

Vorsten

09/02/2016 10:46 am

ISLAMABAD – Koningin Máxima heeft Pakistan dinsdag geprezen voor de steeds grotere toegang die burgers er krijgen tot financiële diensten. Ze deed dat tijdens een toespraak in de hoofdstad Islamabad, waarbij onder anderen ook Wereldbank-president Jim Yong Kim aanwezig was.

De koningin, die dinsdag aan een driedaags VN-werkbezoek begon, zei vereerd te zijn om ‘eindelijk’ in Pakistan te zijn. Ze heeft de ontwikkelingen in het Aziatische land al geruime tijd gevolgd, en Pakistan is nu beland op een nieuw niveau van actie, aldus Máxima.

Ze sprak haar waardering uit voor de gepresenteerde ambitieuze plannen van Pakistan, dat wil dat in 2020 50 procent van de bevolking toegang heeft tot financiële diensten als verzekeringen, sparen, geld overmaken en leningen. Nu heeft maar 11 procent van de Pakistanen toegang tot een bankdienst. ,,Het is een grote stap naar toegang voor iedereen”, aldus de koningin.

Pakistan toonde zich bij mondde van de gouverneur van de centrale bank en de minister van Financiën zeer vereerd met het bezoek en met de steun die daaruit sprak voor de nationale plannen.

 

<blockquote class=”twitter-tweet” data-partner=”tweetdeck”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Queen Máxima speech in Pakistan at World bank group <a href=”https://t.co/ndGFldNA8U”>pic.twitter.com/ndGFldNA8U</a></p>&mdash; Patrick van Katwijk (@Patrickvkatwijk) <a href=”https://twitter.com/Patrickvkatwijk/status/697008998126612480″>February 9, 2016</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Gratis voor jou


Meer Nederland