Koningin Máxima naar Milaan

Vorsten

11/06/2015 4:33 pm

DEN HAAG – Koningin Máxima reist volgende week af naar Milaan. De koningin woont daar, in haar VN-functie, dinsdag de eerste International Day of Family Remittances bij, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag laten weten.

De dag maakt deel uit van het Global Forum on Remittances and Development 2015, dat plaatsvindt van 16 tot en met 19 juni. Deze conferentie richt zich op arbeidsmigranten en de bijdrage die zij kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun families in het thuisland.

Cijfers van de Wereldbank laten zien dat er in 2015 naar verwachting ruim 250 miljoen mensen uit ontwikkelingslanden in het buitenland werken. Zij sturen jaarlijks gezamenlijk zo’n 440 miljard dollar naar hun families. Máxima zal tijdens de conferentie onder meer spreken over het belang van veilige en betaalbare manieren om geld over te maken naar het thuisland.

Aan de conferentie in Milaan nemen onder anderen vertegenwoordigers van publieke en private financiële instellingen, internationale organisaties, beleidsmakers, denktanks en vertegenwoordigers uit de migrantensector deel.

Gratis voor jou


Meer Nederland