Koningin Máxima vergadert in Milaan

Vorsten

2015-06-16 06:55:00

DEN HAAG – Koningin Máxima woont dinsdag in Milaan de eerste International Day of Family Remittances bij. Ze neemt in haar VN-functie deel aan de discussie over arbeidsmigranten die geld sturen naar familieleden in het thuisland.

Máxima zal tijdens de conferentie onder meer spreken over het belang van veilige en betaalbare manieren om geld over te maken naar het thuisland. Aan de conferentie in Milaan nemen onder anderen vertegenwoordigers van publieke en private financiële instellingen, internationale organisaties, beleidsmakers, denktanks en vertegenwoordigers uit de migrantensector deel.

Prinses Beatrix is dinsdag in Amsterdam. Daar reikt ze in het Koninklijk Paleis de Zilveren Anjers uit van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Koning Willem-Alexander neemt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het fonds het lustrumboek Een mecenas van belang in ontvangst.

Willem-Alexander is woensdag aanwezig bij het 65-jarige jubileum van het Regiment van Heutsz. De koning spreekt onder anderen met Koreaveteranen bij het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig