Koningin Máxima verwacht in Bangladesh

Vorsten

16/11/2015 5:47 am

DHAKA – Koningin Máxima begint maandagmorgen aan een driedaags werkbezoek voor de VN aan Bangladesh. De koningin wordt vroeg in de ochtend in Dhaka verwacht. Ze komt vanuit Turkije waar ze zondag in de marge van de G20 een toespraak hield bij de lancering van een wereldwijd kenniscentrum voor het midden-en kleinbedrijf. Máxima maakt de reis in haar hoedanigheid als speciaal pleitbezorger van de VN op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

In Dhaka gaat de koningin vrijwel meteen aan de slag, al is haar ontmoeting met premier Sheikh Hasina, waarmee het dagprogramma zou beginnen, verschoven naar een later moment tijdens het bezoek. Hasina zou later maandag naar Frankrijk reizen maar heeft die trip na de terroristische aanslagen in Parijs uitgesteld.

Máxima werkt een reeks besprekingen af om zich op de hoogte te stellen van de mate waarin financiële diensten – zoals banken, verzekeringen, sparen – toegankelijk zijn. In Bangladesh is wat dat betreft nog veel te doen: 69 procent van de bevolking van 160 miljoen heeft geen bankrekening. Mobiel bankieren is echter in opmars en kan helpen de achterstand in te halen.

Gratis voor jou


Meer Nederland